Maak kennis met Mona!

Hey iedereen! 

Ik kreeg drie productjes toegestuurd om uit te testen en te reviewen: een roze kleimasker, een hydraterend haarmasker en whitening strips.  In deze blogpost heb ik het over Mona. Mona, wie?! Ik bedoel Mona, de whitening strips. By the way, elk productje kreeg een andere naam - leuk toch?!

ZINEAU omschrijft hun whitening strips als volgt: "Onze Mona Whitening Strips zorgen ervoor dat jij thuis makkelijk je tanden kunt bleken. Breng de strips 30 minuten aan en na slechts één keer gebruik, kunt u de snelle resultaten ondervinden voor een stralende witte glimlach! Maak uw tanden weer stralend wit terwijl u werkt, tv kijkt of simpelweg het huishouden doet. Dit alles zonder uw huis te verlaten. Mona bevat 14 strips voor  je boven- en ondertanden. 100% vrij van peroxide of fluoride en werkt goed voor mensen met gevoelige tanden. Onze strips verwijderen vlekken en verkleuring van uw tanden die worden veroorzaakt door roken, drinken van thee of koffie en suikerhoudende dranken."

Weinigen onder jullie weten dat ik erg onzeker ben over mijn tanden. Ik hou niet van de vorm, de kleur en ik ben al zeker niet tevreden over het resultaat na mijn beugel. Nu zou ik het wel fijner vinden indien mijn tanden wat witter waren, zo stoor ik me tenminste al wat minder aan mijn andere onzekerheden erover. Ooit heb ik al eens mijn tanden laten bleken in zo'n tandenbleekcentrum waarbij je vier maal 25 minuten zo'n (verschrikkelijk) mondstuk in hebt - zeer oncomfortabel. Er was toen wel wat resultaat, maar dat verdween al na een paar weken, als het nog geen dagen waren... Nu was ik echt excited als ik te horen kreeg dat ik whitening strips mocht uit testen! Je ziet ze tegenwoordig van allerlei merken in geuren en kleuren passeren op Instagram of YouTube, en nu mocht ik zelf eens tot actie overgaan!

Laat me even eerlijk zijn: ik vond het niet heel gemakkelijk om de whitening strips aan te brengen op mijn tanden. Of misschien was dat door mijn zus die op mij zat te kijken bij het aanbrengen van Mona of doordat ik daar echt geen ervaring mee heb. Maar dus, na wat gesukkel had ik eindelijk de strips aangebracht. Wat een onwennig gevoel - maar zeker niet negatief, spannend vooral! De strips hebben een zwarte kleur en een lichte muntsmaak, wat het wel erg aangenaam maakt! Ik liet de strips een 30-tal minuten zitten en keek ondertussen wat Vlogmas (dat is vloggen tijdens de kerstperiode voor diegenen die het concept niet kennen). De strips bleven heel goed zitten, ook als je praatte kwamen ze niet los. Wat me wel opviel was dat de strip wat scheurde aan de onderkant van de tanden - waarschijnlijk door wrijving. Daarna was het tijd om de strips te verwijderen van mijn tanden! Het weghalen van de whitening strips verliep niet heel vlot, maar ik nam ook gewoon mijn tijd. De strips plakten goed vast aan de tanden waardoor het wat moeilijker was om ze eraf te halen. Er bleef ook zwart van de charcoal zitten op de tanden. Ik spoelde mijn mond en met een natte tandenborstel heb ik mijn tanden weer proper gekregen. Bovendien voelden mijn tanden heel glad aan en waren ze niet gevoelig. Oh ja, het is ook belangrijk om te weten dat je de strips niet kan aanbrengen vlak na het tanden poetsen - daartussen wacht je best een uurtje!

Mijn tanden waren zeker niet wit, maar ook niet geelgeel (if you know what I mean?). Ik ben sinds dit jaar een frequente koffiedrinker (woops), dus dit kon je wel zien - vind ik zelf. Maar zoals Zineau claimt: mijn tanden waren inderdaad wel al wat bleker! Ik ging van shade 15 naar shade 13 - er zit zo'n kleurenkaartje bij wat handig is om te vergelijken! Na een tweede keer zag je zelfs nog meer verschil en gaat het echt naar de witte kant op. Ik heb de whitening strips ongeveer 2x per week gebruikt. Bovendien heeft Mona ook een verpakking die er strak uitziet met zachte kleuren - which I love.

Ik moet toegeven dat ik wel fan ben van Zineau's whitening strips! Ik had nooit gedacht dat ik er überhaupt ging testen en laat staan goed zou vinden. Maar zie nu: ik ben hier echt tevreden van. De verschillen zijn soms klein en verschilt met het licht waarin je kijkt, maar die is er wel steeds! Ik weet bijna zeker dat ik Mona regelmatig ga blijven gebruiken. Ik voel me er zelfzekerder door ondanks dat mijn tanden voor mij niet mijn favoriete persoonskenmerken zijn!

Meer informatie over de Mona Whitening Strips kan je hier terugvinden.

 

xxx

Lien De Wolf

 

 

 

 

Laat een opmerking achter

Alle opmerkingen worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd